Недопустимо е да се поставя под съмнение ангажираността на България към

...
Недопустимо е да се поставя под съмнение ангажираността на България към
Коментари Харесай

“Демократична България” предлага безсрочно настаняване на украинските бежанци

Недопустимо е да се слага под подозрение ангажираността на България към грижата за украинските жители, споделят от Демократична България

“Демократична България ” внесе в парламент план за решение за безсрочно удължение на програмата за заслон и подкрепяне на бежанците от Украйна със статут на краткотрайна протекция - до отпадане на нуждата от такава помощ, предава Българска телеграфна агенция.

Правителствената стратегия за настаняване на бежанци от Украйна изтече в края на октомври и бе удължена доникъде на ноември. Според Демократична България обаче би трябвало да се откри трайно решение и планът задължава Министерския съвет да регистрира осъществяването на досегашната стратегия, да приготви планове с нужните средства за продължаването ѝ и да предприеме ограничения за интеграцията на разселените украинци, в това число посредством тактика за обезпечаване на достъп до обществени, здравни и просветителни услуги.

“С настъпващия зимен интервал е неприемливо да се слага под подозрение ангажираността на Република България към грижата за украинските жители, бягащи от война, още повече че става въпрос за представители на най-уязвимите групи - дами, майки с деца, възрастни хора ”, се споделя в претекстовете на проекторешението..

Според “Демократична България ” краят на войната в Украйна и последствията от нея не могат да бъдат планувани, което постанова и продължаването на програмата за подкрепяне на украинските бежанци, без да ѝ се слага период. В края на зимата държавното управление би трябвало да даде оценка и разбор на програмата и потребността от адаптиране.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР